Pizza Blog

Ez a Pizza Blog 5 kedvenc könyve!

2018. augusztus 22. - Jancsa Jani

Mielőtt még belevágunk a tutiba, egy kicsit felkészülünk, és most szeretném bemutatni azt az öt könyvet, ami idáig a kedvencemmé vált a témában, szóval olvasáshoz felkészülni - lesz mit!

konyvek.jpg

Peter Reinhart: American Pie

81ekiwewjyl.jpg

Egy lassan 15 éves klasszikus, ahol a szerző végigmegy a stílusokon, az egyes ikonikus helyeken, és mindeközben szórakoztatva tanít, ráadásul kezdte ezt egy olyan korban, amikor még azért sokkal lazábban voltunk internettel, azaz információval, mint most. Mindezeken felül vannak még receptek, tippek, trükkök, szóval mindenképp ajánlott olvasmány!

Ken Forkish: The elements of pizza

eec410d2-0745-493a-b026-136e1eacf306.jpg

A könyv a címének megfelelően a pizza elemeit taglalja, kezdve egészen a tésztától egészen addig, hogy milyen feltéteket javasol az egyes pizzákra, évszaknak és fajtáknak megfelelően, hogy a könyv után bárkiből szuper otthoni pizzaszakács válhasson.

Ed Levine: Pizza: A Slice of Heaven: The Ultimate Pizza Guide and Companion

images.jpg

A hosszú nevű könyv a méltán híres amerikai szakíró kollégáival az amerikai pizzavilág nagy kérdéseire keresik a választ, miszerint létezik-e olyan, hogy pizza-öv, jó-e a new yorki verzió, vagy éppen mi is a chicago-i verzió. Ez is egy régebbi darab, de annál időtállóbb!

Marc Vetri - Mastering Pizza: The Art and Practice of Handmade Pizza, Focaccia, and Calzone

a1dqqcplanl.jpg

Ez a könyv bár még nem jelent meg, de annál jobban várós, ugyanis ez lehet az otthoni pizzakészítők egyik hasznos olvasmánya, mivel azt ígéri, hogy gyakorlatilag bárhol megtanít szuper pizzát csinálni, ráadásul a feltétekben sem áll meg a szokásos daraboknál, és megmutatja a kagylós vagy szarvasgombás pizza titkát is - kíváncsian várjuk!

Gabriele Bonci - Pizza: Seasonal Recipes from Rome's Legendary Pizzarium

a1hblwxpd7l.jpg

Végül pedig egy izgalmas könyv az egyik kedvenc római pizzériámból, ahonnan annak megálmodója hoz el nekünk recepteket és tippeket arra nézve, hogy az általa megálmodott elképesztően gazdag feltét-variációkat hogyan lehet és érdemes otthon reprodukálni.

Sajnos ha itthon körbenézünk azt látjuk, hogy nincs nagyon pizzás könyv, szóval szívesen ajánlanék én magyarul is szakirodalmat ha lenne - reméljük ebben is hamarosan lesz változás.

Ha pedig még nem tettétek meg, akkor csatlakozzatok a Pizzaimádók Társaságához, ahol sok-sok hasznos és érdekes információval gazdagodhattok!

A bejegyzés trackback címe:

https://pizza.blog.hu/api/trackback/id/tr8614193429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekat 2018.08.23. 09:07:31

Az elsőt olvastam (KIndle-en), tetszett. :) A Mastering pizzának mindjárt utánanézek.

Mici_Sajnos 2019.01.06. 18:31:32

Nagyon köszönöm a Marc Vetri: Mastering Pizza tippet! A poszt hatására rendeltem meg amazonról, és fantasztikus!
süti beállítások módosítása