Pizza Blog

Pizza, háromféleképpen - Pinsa Budapest

2019. április 23. - Jancsa Jani

Bár sokan hajlamosak lehetünk a blog alapján azt hinni, hogy csak a nápolyi típusú pizzáról fogunk szólni, ez természetesen nem így van. Ennek ékes példája a körúttól kicsivel kintebb található Pinsa, ahol a hely egyik megálmodójával, az olasz Alessandroval beszélgettem.

img_6385.JPG

Mesélj egy kicsit a helyről, mit kell tudni rólatok?

2017 májusában nyitottunk az üzlettársammal, akivel kezdtük még az első Pinsát is Padovában. Az üzlettársam Francesco utána elment Kínába, és ott is nyitott egyet, majd Ausztráliában is, jelen pillanatban pedig Padovában dolgozik. A padovai egység lassan hét éves lesz, ott találkoztunk magyar vendégekkel is, és ez alapján ért meg bennünk a döntés, hogy Budapesten is nyitni kéne egyet.

img_6379.JPG

A város tökéletes erre, hiszen rengeteg fiatal található itt, rengeteg a külföldi diák, a jó pizza pedig mindenhol közkedvelt. Az üzleti modell sem bonyolult: szükség van egy jó lokációra, ahol eredeti olasz alapanyagokkal dolgozunk, egyszerű, nem túlbonyolított étlappal. Kapható pinsa, ami a fociacciához hasonlít, panzerotti, a “kis calzone”, valamint a normál pizza. A legfontosabb számunkra a minőség, és az elégedett vásárlók.

Kíváncsi vagy pizzás hírekre, infókra, szeretnél egy jót dumálni a többi Pizzaimádóval, vagy csak nem akarsz lemaradni a legfrissebb postokról? Csatlakozz a Pizzaimádók Társaságához!

Rendben, de mi az a pinsa?

A pizza szónak rengeteg nyelvészeti eredettörténete van, az egyik szerint a latin pinsere szóból eredeztethető, ami a nyújtást, zúzást, összenyomást jelenti, tehát a tészta megformálását. Innen választottuk tehát a nevünket.

img_6386.JPG

A név stimmel, de milyen pizza készül akkor nálatok?

Olaszországban mi ezt római pizzának hívjuk. Ugye a nápolyi pizza klasszikusan fatüzelésű kemencében készül, mi elektromosat használunk. A tészta is más, ez inkább az észak-olasz vidékre jellemző, de ha ránézünk, látjuk, hogy a vastagabb szél (cornicione vagy canotto) sem jellemző rá.

img_6381.JPG

Az alapanyagaitok honnan érkeznek?

Minden fontos összetevő Olaszországból érkezik, többet között a liszt, a paradicsomszósz és a mozzarella is, Budapesten pedig van egy raktárunk ahol tároljuk. Ezek ugyanazok az alapanyagok, mint amit Padovában is használunk.

img_6395.JPG

Mesélj egy kicsit a tésztáról és a pizza elkészüléséről!

A tészta 48-72 órán keresztül készül, hidegkelesztéssel. Sütéskor a kemencében 350 fok uralkodik, ilyen hőmérsékleten a pizza körülbelül 6 perc alatt készül el, ez a rendeléstől számítva kb. 10 percet jelent egy ideális állapot szerint.

img_6382.JPG

Miért pont a pizzát választottad?

Először is, mert olasz vagyok (nevet). Nagyon szeretem a pizzát, és ez az az étel, amely mindenkit boldoggá tesz - és én is boldog vagyok, amikor elkészítem.

img_6388.JPG

Mit tud a Pinsa jobban, mint a többi hely, miért érdemes hozzátok betérni?

Rengeteg olyan hely van Budapesten, ahol jót lehet pizzázni, de egy olyan sincs, mint mi. Először is három olyan különböző termékünk van, amilyet senki sem árul.

img_6394.JPG

Egyrészt a tepsis pizza, amit szeletben árulunk, ez egy külön tészta, külön feltétekkel. Ez a római pizzához hasonlít, focaccia-szerű, paradicsomszósszal, mozzarellával, feltétekkel. Van a 33 centis klasszikus pizzánk, ezt mindenki ismeri. Van a kis calzone, a panzerotti, és a pinsa, ami egy szendvicsre hasonlít, pizzakenyéren. Az emberek alapvetően pizzázni jönnek hozzánk, de van néhány salátánk is, és ennyi a kínálat.

img_6384.JPG

A termékeink őszinték, és rengeteg kísérletezés van mögötte, hogy megtaláljuk hozzá a legjobb alapanyagokat. Végül, ami a legfontosabb: fiatal, boldog, kicsit őrült olaszok vagyunk, és a vevőink ezt a hangulatot szeretik itt. A mottónk is a következő: Think Pinsa (ez angolul annyira nem jön át, olaszul egy szóviccre alapul, mivel a pensare azt jelenti: gondolkodik. Olaszul a mottónk: Pensa Pinsa, ami magyarul annyit tesz: gondolj a Pinsára). Alapvetően egy hét éves, fiatal cég vagyunk (mondjuk az itthoni frissen támadt street food vendéglátásban ez már azért szép kor - Jani), most csapunk bele igazán, szóval nem kell ezt túlgondolni, csak csinálni!

Az interjú végeztével mi is, pontosabban Alessandro is belecsapott a pizzába, és villámsebességgel hármat is lerakott elém.

img_6389.JPG

Az első a már említett panzerotti, melyből egy paradicsomszószos és mozzarellásat kóstoltam - finom tészta, kis méret, olaszos ízek jellemezték.

img_7923.JPG

A következő volt a tepsis pizza, melyen egy kis krumpli illetve lilahagyma kaptak helyet, legvégül pedig Alessandro készített nekem egy klasszikus, kör alakú pizzát, melyen többek között gomba és olasz szalámi kaptak helyet.

img_6391.JPG

Mindhárom pizza különböző élethelyzetekre nyújt megoldást, szóval akár beülős étkezésre, akár elvitelre, mindenképp tudom őket ajánlani!

img_6390.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://pizza.blog.hu/api/trackback/id/tr6914778526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása