Pizza Blog

5 indok, amiért kell neked egy KODA

2019. augusztus 17. - Jancsa Jani

Korábban már írtam nektek az Ooni 3-ról, ami talán nem túlzás, de megreformálta az otthoni pizzakészítést. Néhány hónapja már itthon is kapható a termékcsalád következő generációja, a Koda, mely bár forradalmi fejlesztéseket talán nem hozott, mégis elérkezett a következő szintre!

2019-07-25_19_39_04.jpg

1 - Kompakt módon érkezik

Az előző modellek azaz az Ooni3 és Pro arról voltak ismertek, hogy mentek vagy fával, vagy pellettel és később lett hozzájuk gázégő is, de ezzel bele kellett nyúlni a szerkezetbe, és egy kicsit szerelgetni is, ami bár nem jó, de nem is tragikus - mindennek ára van. A Koda az első olyan gép, amelyet csak ki kell venni a dobozából és használni, ha gázos üzemmódot szeretnénk, ugyanis itt egybe van építve minden, és ha akarjuk sem tudjuk csereberélni. Jó tudni, hogy kell hozzá egy cső és egy reduktor, ami összeköti a gépet a gázpalackkal, de ennyi az összes plusz beruházás

2019-07-16_15_08_20.jpg

2 - Csendes, gyors üzemelés

Bár a fával való sütésnek is megvan a romantikája, a gáz olyan szempontból előnyösebb, hogy gyorsabban és stabilabban tudja az adott hőfokot elérni, ráadásul semmi füst nem keletkezik, ami mondjuk egy kertben még nem is lenne zavaró, de a Kodával akár az erkélyen is tudjuk csapatni - csak arra figyeljünk, ne ütközzünk társasházi szabályzatba. Így aztán nyugodtan tudunk bármekkora baráti társaságnak is sütni, hiszen nem kell a tűz táplálására koncentrálni sem.

2019-07-16_15_13_08.jpg

3 - 450 fok stabilan

Nem titok, hogy a nápolyi pizzával való barátkozásom lassan kezd a következő szintre lépni, szóval nekem ez egy tökéletes gép. Kb. 30 perc alatt már el is éri ezt a hőmérséklelet, ahol csupán 60-90 másodperc kell egy tökéletes pizzának az elkészüléshez. A pizzakő kordieritből készül, egy centi vastag, és a fentebb említett idő alatt frankón át is melegedik, hátul pedig a korábbiakban ismert két gázlánggal szemben egy egész sor biztosítja az egyenletes hőeloszlást.

2019-07-16_15_17_31.jpg

4 - Nagyon jól néz ki

Szó, ami szó, az előző generáció kicsit arra hasonlított, amikor a nagypapa legót gyárt a kisunokájának a vaslapszabász-üzemben. Azzal szemben a Koda ha nem is Red Dot díjas kemence, de konkrétan ufónak simán kinéz. Ha belenézünk, egy modern szentély juthat eszünkbe, ahol bizony a pizzának áldoznak, minden egyes nap.

2019-07-16_15_21_07.jpg

5 - Nem drága

Ezek után mindenki már csak arra kíváncsi, mennyire kell a zsebébe nyúlnia, és az a helyzet, hogy ez az eddigi legolcsóbb házi pizzakemence, ami tud 450 fokot. 100.000 forintból megvan maga a gép, és bár kell hozzá lapát, valamint a hőmérő is praktikus, mindezekkel egyben is azért bőven a lélektani határ alatt vagyunk, ha körbenézünk (de nézhetjük úgy is, hogy szerintem 60-80 rendelt pizza után már az árát is behozza)

2019-08-04_19_01_13.jpg

+1 - Lehet benne sütni bármit IS

Bár mindig 450 fokot emlegetek, de ne feledjük, hogy alatta is lehet maradni, és mivel lényegében bármit meg lehet benne sütni, tökéletesen ki tudhat váltani egyéb kinti eszközöket. Belecsattintunk egy kis öntöttvas edényt, és máris süthetünk benne húst, zöldséget, vagy bármit, ami eszünkbe jut, és elkészül a hőtartományban.

2019-08-04_18_54_09.jpg

Ebből is látszik, hogy mennyire sokoldalú eszköz a Koda, és személy szerint azt gondolom, hogy az elődjéhez képest is sikerült továbblépni, mind kinézetben, mind stabilitásban. Még van néhány hónap a jó időből, nem késő még beleugrani a pizzázásba, ehhez pedig ez egy tökéletes segítőtárs!

A bejegyzés trackback címe:

https://pizza.blog.hu/api/trackback/id/tr6215013324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása