Pizza Blog

Utolsó kommentek:

Arcade Macho 2019.05.01. 07:12:46

ezek az eredeti olasz hozzavalok...
a buza biztos ott a legjobb? es a mozzarella?
honnan tudhatjuk, hogy nem az Alfoldon a szabad szittya magyar szelben lengedezo magyar buza vagy a dus fuves alpesi legelokon boldogan legeleszo tehenke tejebol keszult mozzarella a jobb?

a paradicsomot elhiszem hogy abban az olaszok nagyon ott vannak

Don Matteonal tenyleg van alpesi legelo, de az inkabb osztrak videk...

Bejegyzés: Digó, azaz nápolyi pizza felsőfokon

dr650 2019.04.30. 06:31:33

Kifejtenétek egy kicsit bővebben, mit jelent a " kicsit pikáns szalámi" kifejezés ? Nincs fogalmam róla, de érdekel.

Bejegyzés: Digó, azaz nápolyi pizza felsőfokon

alhambra22 2019.04.15. 20:07:25

szuper poszt gratulalok a kurzushoz! nekem is mindenem napoly olyan mintha otthon lennek.. :)

Bejegyzés: Vendégpost: Élmények egy nápolyi pizzakurzusról

Mickey Pearce 2019.04.15. 20:07:23

Azért a da Michele nem olyan rossz és volt amikor az első volt valamelyik listán. Ettem ott elég sokszor, télen délután 5 körül mindíg van szabad asztal :)

Az altamura kenyeret ismered? Az is nagyon durva, ugyanúgy megvan hogy milyen speciális fatüzelésű kemencében kell csinálni vagy 500 éve. És hát kicsit pizzaszerű.
www.facebook.com/FornoAnticoS.Chiara/?ref=settings
Volt szerencsém itt betegre enni magam :)

Bejegyzés: Vendégpost: Élmények egy nápolyi pizzakurzusról

Mici_Sajnos 2019.01.06. 18:31:32

Nagyon köszönöm a Marc Vetri: Mastering Pizza tippet! A poszt hatására rendeltem meg amazonról, és fantasztikus!

Bejegyzés: Ez a Pizza Blog 5 kedvenc könyve!

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2018.12.13. 09:36:00

@hkris: szia, szerintem igen, én bükköt ajánlok :)

Bejegyzés: Ez lesz az új kedvenc házi pizzakemencéd!

hkris 2018.12.13. 09:35:01

Szia! A cikk hatására rendeltünk egy uuni3-at. Bármilyen fa pellet jó a fűtéshez, vagy csak grill pellet? Abból is többféle van, milyen fából lenne a legjobb?
Köszi

Bejegyzés: Ez lesz az új kedvenc házi pizzakemencéd!

Zabalint 2018.11.06. 09:14:44

Ilyet mélyhűtöttként is lehet kapni, láttam már 10+ éve pizzériában is. Nem éppen a kedvencem, a jó pizza eleve vékony tésztájú.

Bejegyzés: Mi is az a deep dish pizza? - Az I55 sztori

ekat 2018.09.20. 07:37:42

Szóval ezért a blog. :) Rendben, várom, hogy mikor és hova lehet menni kóstolni. :)

Bejegyzés: Olaszországban fogok mindent megtanulni az igazi nápolyi pizzáról!

ekat 2018.08.23. 09:07:31

Az elsőt olvastam (KIndle-en), tetszett. :) A Mastering pizzának mindjárt utánanézek.

Bejegyzés: Ez a Pizza Blog 5 kedvenc könyve!

jveres1 2018.08.16. 21:06:21

Egerben javaslom a Mamma Mia Pizza e Pasta Cucina Italiana-t, ha tényleg olaszos kaját kerestek

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!

kék madár 2018.08.13. 19:25:25

Margherita, milanoi modra, ami nem annyira ropogos mint a napolyi de majdnem papirvekony.
Hogy hol azt nem tudom :(

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!

bricz 2018.08.11. 18:40:04

@ekat: www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/08/10/20070FD6906_35DE_4E3A_BF7.png

Szerintem gyönyörű. Viszont augusztus 15-ig ne látogasd meg őket, mert szabin vannak :)

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!

jobbal 2018.08.11. 18:40:03

@Molnár Márti: Én ott ettem életem legrosszabb pizzáját, sőt ételeit. Az étterem csak Jamie neve miatt megy a kaják meg hát (itthon otthon vagy :) )...

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!

ekat 2018.08.10. 15:31:17

@sporting1.6: A tök átlagos pizzériákban a szósz mennyisége olyan, mintha piros festékbe mártanál egy vékony ecsetet egyszer, és azzal körbekennéd a teljes pizzát. :)

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!

ekat 2018.08.10. 15:31:14

@bricz: ez nagyon jól hangzik, köszi a tippet.

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!

ekat 2018.08.10. 15:31:12

Nekem a két etalon egyelőre az Anyukám mondta, Encs, és a Pomo d'Oro, Budapest. A Jamie's Pizzeria-ban tényleg nagyon finom a pizza, de valamiért nekem nem igazán olaszos. Az Igen jónak indult, de már azon a pizzán is alig van valami (olajos-narancssárgás) szósz, és valami nyúlós sajtot tesznek rá.
Rendelhetőben meg az Il Terzo Cerchio, nem olyan, mint a fentiek, de a Don Pepe - Pizza Forte színvonalat jócskán felülmúlja. Mondjuk ezen is csak foltokban van a paradicsomszósz, de ott legalább nagyon jó. :)
Hangsúlyoznám, olasz (nápolyi) pizzáról beszélek, konkrétan a Margherita-ról, nem pizzának hívott kerek melegszendvicsekről. :)

Bejegyzés: Elindult a Pizza Blog!