Pizza Blog

5 indok, amiért kell neked egy KODA

2019. augusztus 17. - Jancsa Jani

Korábban már írtam nektek az Ooni 3-ról, ami talán nem túlzás, de megreformálta az otthoni pizzakészítést. Néhány hónapja már itthon is kapható a termékcsalád következő generációja, a Koda, mely bár forradalmi fejlesztéseket talán nem hozott, mégis elérkezett a következő szintre!

2019-07-25_19_39_04.jpg

Tovább

Digó, azaz nápolyi pizza felsőfokon

Az első találkozásom a nápolyi pizzával még két éve történt, a Digónál, akik jelen pillanatban egy fix helyen, az Erzsébet téren települtek le, de a napokban nyit egy nyári egységük a Római parton is. A projekt megálmodójával, Papp Zolival ültem le beszélgetni egy jó pizza mellé.

img_6405.JPG

Tovább

Pizza, háromféleképpen - Pinsa Budapest

Bár sokan hajlamosak lehetünk a blog alapján azt hinni, hogy csak a nápolyi típusú pizzáról fogunk szólni, ez természetesen nem így van. Ennek ékes példája a körúttól kicsivel kintebb található Pinsa, ahol a hely egyik megálmodójával, az olasz Alessandroval beszélgettem.

img_6385.JPG

Tovább

Nápolyi pizza az Astorián: Manu+

A Manu+ a Pizza Manufaktúra megálmodójának nápolyi pizzás projektje az Astoriánál. Lassan egy éve nyitva vannak a Múzeum körútról nyíló udvarban, én pedig Bernáth Adriánnal, az étterem szülőatyjával ültem le egy kicsit beszélgetni.

img_6227.JPG

Tovább

A velencei Tekergő-sztori

Van egy olyan autópálya-menti étterem, amely már több éve felkerült a radaromra: először még burgerezni jártam ott, közben már pizzáztak, és aztán még nagyon komolyan ráfeküdtek a barbecue vonalra is. Ha van három olyan ág, ami nekem nagyon szimpatikus, akkor ezek tuti, szóval nem is volt kérdés, hogy ellátogatok hozzájuk egy jó kis interjúra!

2018-08-16_16_59_30.jpg

Tovább

Ez lesz az új kedvenc házi pizzakemencéd!

A pizzát nem csak elfogyasztani, sütni is érdemes! Ennek a szellemében nyílik meg ez a rovat, melyben a készítői oldalra látogatunk el, hogy alapanyagokat, eszközöket és minden olyan dolgot mutassak be, melynek köze van az otthoni pizzázáshoz. Ennek az első része egy ultrahordozható, ámde annál vagányabb eszköz.

2018-12-02_13_20_56.jpg

Tovább

Gourmet pizzák Budán - Panificio il Basilico

Miközben Szabadfi Szabolcs a címben nevezett pékség megálmodója éppen tizedik lett Londonban az európai Pizza és Pasta versenyen, nem is olyan régen átkerült a fő pizzakemence Pestről Budára, és a Városmajor pékségük egy fontos budai pontja lett a gourmet pizzák kedvelőinek.

2018-08-30_16_13_58.jpg

Tovább