Pizza Blog

Gourmet pizzák Budán - Panificio il Basilico

2018. november 15. - Jancsa Jani

Miközben Szabadfi Szabolcs a címben nevezett pékség megálmodója éppen tizedik lett Londonban az európai Pizza és Pasta versenyen, nem is olyan régen átkerült a fő pizzakemence Pestről Budára, és a Városmajor pékségük egy fontos budai pontja lett a gourmet pizzák kedvelőinek.

2018-08-30_16_13_58.jpg

Azt eddig is tudtuk, hogy ha van itthon pizzaimádó ember, az Szabi, nála kevesen tudnak nagyobb átéléssel beszélni magáról a pizzáról, illetve arról, hogyan is készül ez az egész csoda. Pont ezért is gondolta ki még nyár végén, hogy itt az ideje a Városmajor környékén lakókkal megismertetni, mit is gondol ő a pizzáról.

2018-08-30_16_03_41.jpg

Szabi a saját pizzáját az Olaszországban egyre népszerűbb gourmet darabok közé sorolja, nem kifejezetten római, nápolyi, vagy bármely más, ami kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy kicsit megismerkedjünk ezzel a vonallal is. Itt - már a nevéből is fakadóan - az a fő elképzelés, hogy egy magasabb ízélményt kapjon a kedves vendég, mint a többi pizzánál, mégpedig azon elgondolás alapján, hogy minden egyes feltét okkal, és az őt megillető maximális átgondoltsággal és tisztelettel kerül fel a tésztára. Ha kell, akkor ez egy hosszabb előkészítési időt is jelenthet, egy újragondolt vizuális megjelenítést, vagy éppen azt, hogy nem hőkezelve kerül rá valami a pizzára, hiszen van olyan alapanyag, melynek kifejezetten ártana a magas hőmérséklet.

2018-08-30_16_10_51.jpg

Ha még nem tettétek meg, akkor csatlakozzatok a Pizzaimádók Társaságához, ahol néhány kérdést megválaszolva sok-sok hasznos és érdekes információval gazdagodhattok!

Aki már járt bármely pékségben, az találkozhatott a Morello Forni kemencével, mely egyrészt elektronikus, másrészt elég hamar látszik, hogy körben forog benne a pizza, mely közel 400 fokon készül, így bár az előkészületek picit több ideig tartanak, mint egy "sima" pizza esetében, a sütési idő relatíve kevés.

2018-08-30_15_55_06.jpg

Két pizzát készített nekem Szabi, az egyik a paradicsomimádó Tre Pomodori (három paradicsom), a másik pedig egy klasszikus Ungherese parafrázis volt.

2018-08-30_16_00_57.jpg

Utóbbi kezdődött egy kevés paradicsomszósszal, majd került rá fior di latte, bacon, és újhagyma, utána ment is a kemencébe

2018-08-30_16_02_50.jpg

A hatos szám meghatározó, ugyanis ennyi szeletre vágja Szabi a pizzát.

2018-08-30_16_05_10.jpg

Ennek a szellemében ment még rá hat tökéletes szelet érlelt tarjarózsa, és három felezett fürjtojás, valamint egy kis pepperoncino permet

2018-08-30_16_09_15.jpg

A végeredmény pedig már csak vizuálisan is magáért beszél

2018-08-30_16_13_36.jpg

A Tre Pomodori alapja kis sárga paradicsomból készült, erre megy szintén a fior di latte és a házilag aszalt paradicsom is, majd sütés

2018-08-30_16_01_33.jpg

Amikor kijött, szintén hatba szelés, mozzarella középre, friss bazsalikomlevelek, és olívaolaj gazdagították, valamint legvégül házi paradicsom"püré" is került rá.

2018-08-30_16_10_15.jpg

Hogy így nézzen ki

2018-08-30_16_13_04.jpg

Számomra mindkét pizza elképesztő módon bejött. A magyaros tényleg egy jól ismert, sokszor nehéz, zsíros darab tökéletes újrázása, úgy, hogy az alapanyagok benne minőségiek és könnyedek. Maga a tészta bár vékony, tökéletesen megbírkózik a feltétek súlyával, dehát erre azért számítottunk is.

2018-08-30_16_08_47.jpg

A három paradicsomos darab egy valódi umami bomba, ízélmény már az első falattól, melyben a klasszikus ízek dominálnak tökéletes összhangban.

2018-08-30_16_13_46.jpg

A kínálat folyamatosan változik, úgyhogy érdemes azonnal felkeresni a városmajori Panificiot, és kérni egy jó kis gourmet pizzát - nem fogjátok megbánni!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/Panificio-il-Basilico-Városmajor

A bejegyzés trackback címe:

https://pizza.blog.hu/api/trackback/id/tr1414373407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.